اخبار

بیست و ششمین نشست دبیران کمیسیون های تخصصی شورای عالی عتف برگزار شد.

بیست و ششمین نشست دبیران کمیسیون های تخصصی شورای عالی عتف برگزار شد.
بیست و ششمین نشست دبیران کمیسیون های تخصصی شورای عالی عتف برگزار و در آن گزارشی از شاخص جهانی نوآوری 2024 و جایگاه ایران در این گزارش ارائه شد. همچنین نتیجه یک مطالعه که در آن شاخص‌های مهم و اثرگذار تعیین شده بودند، ارائه گردید.

به گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورای عالی عتف، بیست و ششمین نشست دبیران کمیسیون­های تخصصی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری با حضور دکتر صالحی دبیر کل شورای عالی عتف و دبیران کمیسیون­های تخصصی شورا برگزار شد.

در دستور اول گزارشی از شاخص جهانی نوآوری 2024 و جایگاه ایران در این گزارش ارائه شد. شاخص جهانی نوآوری (GII) گزارشی است که سالانه توسط سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) منتشر می­شود و در آن به رتبه‌بندی کشورها از منظر نوآوری می­‌پردازد. در شاخص جهانی نوآوری 2024 که اواسط مهر ماه منتشر شده است عملکرد اکوسیستم نوآوری 133 کشور را بر اساس 78 شاخص نشان داده شده است. در این گزارش کشور جمهوری اسلامی ایران رتبه 64 را دارد که نسبت به سال گذشته 2 رتبه تنزل داشته است. براساس این گزارش ایران بعد از هند دومین اقتصاد برتر نوآور در منطقه آسیای مرکزی و جنوبی است.‌ همچنین اقتصاد ایران در 10 سال اخیر روند رو به رشد چشمگیری در رتبه جهانی داشته و توانسته از رتبه 113 به 64 برسد.  این گزارش نشان میدهد که ارتقائ رتبه، نیازمند بهبود برخی شاخص هاست که داده های آنها یا به درستی منتقل نشده و یا قدیمی است. در ادامه، گزارش یک مطالعه ارائه شد که در آن جایگاه ایران در شاخص جهانی نوآوری مبتنی بر اهداف و اولویت‌های کشور بررسی شده بود. هدف از این مطالعه شناسایی شاخص‌هایی است (مبتنی بر شاخص جهانی نوآوری) که هم برای کشور مهم باشد هم وضعیت آن شاخص ها نیازمند بهبود است. در این گزارش ضمن استخراج شاخص ها تاکید گردید که ارتقای آنها نیازمند همکاری نهادها و دستگاه‌های متولی ارائه دهنده مرتبط از جمله سازمان سرمایه‌گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران، مرکز آمار ایران، مرکز ملی مطالعات تیمز و پرلز، پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش، مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و... است همچنین سازوکارهای ارائه داده‌های مرتبط به مجامع بین‌المللی نیازمند بهبود است.

دکتر صالحی دبیر کل شورا با اشاره به جایگاه ایران در گزارش های بین المللی نظیر گزارش شاخص جهانی نوآوری بیان کردند: برای بهبود جایگاه ایران در شاخص جهانی نوآوری باید به شدت بر موضوع نظارت و ارزیابی تمرکز نماییم و گزارش­های دقیق تهیه و هم­افزایی در کشور ایجاد نماییم. همچنین در سطح بین­المللی باید با سازمان توسعه همکاری­های علمی و فناورانه بین ­المللی تعامل نماییم تا سازوکارهای ارائه داده‌های مرتبط ایجاد و به صورت مرتب به مجامع بین‌المللی ارائه شود.

در پایان این جلسه دکتر محسن شریفی گزارشی از وضعیت جذب و بکارگیری محققان پسادکتری ارائه کردند. دبیر کارگروه پسادکتری شورای عالی عتف بیان کردند یکی از برنامه‌‌های دبیرخانه هدایت دوره‌های پسادکتری در جهت اولویت‌های پژوهشی مصوب شورای عالی عتف می‌باشد. در ادامه به انواع پسادکتری، ویژگی­های مشترک و وجه تمایز دوره­ها، وضعیت اجرای پسادکتری تحقیقات بنیادی سال اول، برنامه پیشنهادی پسادکتری برای سال دوم و سوم اشاره کردند.


۲۱ آبان ۱۴۰۳ ۱۲:۳۲
تعداد بازدید : ۸۴